Національна школа суддів України

Синергія суддівського досвіду

9 червня 2017 року  в Національній школі суддів України відбулися засідання шести робочих груп  з розробки навчальних курсів для спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді. Масштабна робота з удосконаленням матеріалів і методик викладання націлена на створення практичних,  корисних, цікавих  та інтерактивних курсів для майбутніх суддів.

Розробники курсів представляють різні судові юрисдикції та інстанції. Синергія таких авторських колективів   дає можливість відобразити необхідний професійний суддівський досвід в унікальних навчальних продуктах для кандидатів на посаду судді.

Нині, на засідання робочих груп було винесено обговорення пропозицій щодо організації проведення занять та матеріалів таких навчальних курсів:

  • “Судочинство у справах про адміністративні правопорушення”;
  • “Докази та доказування в адміністративному судочинстві”;
  • “Особливості провадження у справах, пов’язаних з виборчим процесом, процесом референдуму”;
  • “Вирішення спорів, що виникають із земельних правовідносин”;
  • “Вирішення спорів про право власності та інші речові права”;
  • “Особливості розгляду корпоративних спорів”.

Розробники у професійних дискусіях визначили мету, цілі та завдання навчальних курсів, види навчальної діяльності, необхідні для ефективної передачі досвіду та знань.

Продуктивна робота мала наслідком схвалення структур згаданих курсів для кандидатів на посаду судді.

Після обговорення матеріалів курсів, кожна група розподілила між розробниками завдання для доопрацювання матеріалів і визначила план–графік подальшої роботи на найближчий період.