Національна школа суддів України

Як майбутні судді опанували програму кримінального судочинства

14 червня 2018 року в місті Києві Національна школа суддів України підвела підсумки проведення блоку спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді “Кримінальне судочинство”. Відео цього обговорення транслювалося для слухачів і слухачок спеціальної підготовки в містах Харкові, Львові та Одесі.

У ході зустрічі з майбутніми суддями було обговорено результати підсумкового контролю виконання практичного завдання (кейсу), який полягав у підготовці проекту вироку на підставі матеріалів модельної кримінальної судової справи.

Обговорення результатів проведення занять блоку кримінального судочинства розпочав проректор Володимир Мазурок, який узагальнив хід проведення цієї частини спеціальної підготовки.

Координатор блоку Олександр Коротких презентував інформацію про результати аналізу анкетування слухачів за наслідками проведення блоку щодо актуальності, формату проведення, змістовної наповненості та практичної корисності тренінгу, а також рівня професіоналізму та підготовленості тренерів (викладачів).

Олександр Коротких провів також аналіз результатів успішності підготовки проекту вироку.

Перевірку (у деперсоніфікованій формі)  практичного завдання, виконаного майбутніми суддями, здійснювали члени експертної групи, які після проведення підсумкового контролю аналізували та оцінювали підготовлені проекти рішення суду. Члени експертної групи Михайло Вільгушинський, Вікторія Жмудь, Дмитро Ткаченко прокоментували якість проектів рішень, підготовлених слухачками та слухачами спеціальної підготовки, висловили свої рекомендації щодо вдосконалення їхніх професійних навичок.

         Після завершення обговорення результатів блоку з кримінального судочинства, майбутні судді продовжили засвоювати нові знання, уміння та навички діяльності в адміністративній юрисдикції.