Національна школа суддів України

Як навчити майбутніх суддів розглядати справи про відшкодування шкоди

6 вересня 2017 року в місті Одесі Національна школа суддів України проводить тренінг для тренерів спеціальної підготовки майбутніх суддів щодо особливостей розгляду справ про відшкодування шкоди.

Тренінг розпочали директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець, заступник начальника відділу підготовки викладачів, Галина Юровська та координатор проекту “Освіта суддів – для економічного розвитку” Олександра Баранюк.

Тренінг “Особливості розгляду справ про відшкодування шкоди”   кандидати на посаду судді із числа досвідчених помічників суддів будуть проходити протягом двох днів. На презентації цього тренінгу його розробники – судді Галина  Юровська, Станіслав Чирка, Оксана Коваль та  Валерія Бабко зазначили,  що майбутні судді мають напружено займатися, щоб відпрацювати необхідні навички для вирішення зазначеної категорії справ.

У ході тренінгу майбутні тренери, які будуть проводити практичні заняття з кандидатами на посаду судді, ознайомляться з усіма підготовленими матеріалами, розв’яжуть практичні завдання та обговорять питання, на яких необхідно буде акцентувати особливу увагу майбутніх суддів. На завершення тренінгу для тренерів слухачі визначать питання,  які стосуються поточного контролю успішності кандидатів на посаду судді.