Національна школа суддів України

Яким має бути доступ до суду

14 лютого 2018 року в Національній школі суддів України відбулось перше засідання розробників курсу для кандидатів на посаду судді щодо судового адміністрування та доступу до суду.

Цим курсом планується розпочати програму спеціальної підготовки, яку будуть проходити кандидати на посаду судді, що не мають досвіду роботи на посаді помічника судді щонайменше три роки. Безумовно,  від ефективності зазначеного курсу буде залежати враження слухачів про якість підготовлених матеріалів та настрій майбутніх суддів на здобуття умінь і навичок, необхідних для відправлення правосуддя. На цьому наголосив у вітальному слові проректор Володимир Мазурок.

Своїми думками та досвідом з учасниками групи поділилися голова Вінницького апеляційного адміністративного суду Віталій Кузьмишин, суддя Апеляційного суду Івано–Франківської області Андрій Малєєв, заступник начальника управління – начальник відділу правової експертизи Державної судової адміністрації України, випускниця інноваційної академічної програми з питань судового адмініструванняТетяна Опанасюк, працівниці апаратів судів Олена Тимченко та Олена Мілієнко. Учасниками цієї групи розробників також є працівники відділу підготовки викладачів(тренерів) Олександр Терлецький та Тамара Закревська.

Розробники визначились зі структурою курсу та запланували наступне засідання на 28 березня 2018 року, на якому будуть представлені для обговорення матеріали для змістовного наповнення курсу.