Національна школа суддів України

Якісний матеріал – майбутнім суддям

29 травня 2017 року Національна школа суддів України провела засідання робочої групи з розробки матеріалів для спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді "Особливості розгляду окремих категорій справ у кримінальному судочинстві”.

Відкрили засідання начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) - радник Національної школи суддів України Ольга Шаповалова та  викладач відділу підготовки викладачів, суддя Верховного Суду України у відставці Олександр Коротких.

Ольга Шаповалова ознайомила учасників робочої групи з форматом роботи, окреслила мету засідання, завдання та очікувані результати за наслідками роботи. Метою заходу було визначено початок роботи над розробкою зазначених  матеріалів для спеціальної підготовки кандидатів  на посаду судді.

В ході засідання розробники визначили окремі категорії справ, на які буде звернена увага слухачів.

Крім того, розробники розглянули особливі порядки судового розгляду:  провадження на підставі угод, у формі приватного обвинувачення, судове провадження щодо окремих категорій осіб; спрощене провадження, тощо.

Напрацювання матеріалів буде відбуватися з ухилом на інтерактивність, зокрема це будуть міні-лекції, презентації, практичні завдань, рольові ігри.

У підсумку учасники  робочої групи узгодили план-графік подальшої роботи та визначили відповідальних за окремі ділянки напрацювання матеріалів та методології їх викладання.