Національна школа суддів України

Новий навчальний курс для суддів: “Відшкодування шкоди, заподіяної рф у процесі збройної агресії громадянам та юридичним особам в Україні”

02 серпня 2023 року Національна школа суддів України у співпраці з Проєктами Ради Європи “Посилення судових та позасудових засобів захисту прав осіб, постраждалих від війни в Україні” та “ Підтримка судової влади України в контексті війни та післявоєнного періоду” провела перше засідання групи розробників навчального курсу для суддів “Відшкодування шкоди, заподіяної рф у процесі збройної агресії громадянам та юридичним особам в Україні”.

Ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук у вітальному слові зазначив, що підготовка цього навчального курсу буде спрямована на визначення та напрацювання шляхів вирішення проблемних питань застосування міжнародного та національного законодавства у сфері відшкодування шкоди, завданої країною агресором. Модерували засідання співкерівники групи розробників: проректор з науково-дослідної та науково-методичної роботи Національної школи суддів України Наталія Шукліна та Максим Ходаківський, суддя Жовтневого районного суду міста Дніпропетровська. Керівниці проєктів Ради Європи Ірина Кушнір та Ганна Христова запевнили розробників у всебічному сприянні та методологічній підтримці під час створення ефективного та практично спрямованого навчального продукту для суддів.

До групи розробників увійшли представники судів усіх інстанцій та юрисдикцій. На засіданні учасники затвердили структуру цього навчального курсу, обговорили змістовне наповнення та визначились із планом підготовки матеріалів тренінгу та перспективами подальшої співпраці.