Національна школа суддів України

Обговорення актуальних новацій процесуального законодавства України

9 лютого 2018 року в місті Хмельницькому Чернівецьким регіональним відділенням Національної школи суддів України  з метою  підвищення рівня  кваліфікації суддів місцевих та апеляційних судів проведено семінар на тему: “Запровадження процесуальних новел у цивільному та кримінальному судочинстві ”.

Відкриваючи семінар,  директор  Чернівецького регіонального відділення  Анатолій Огородник та голова Апеляційного суду  Хмельницької області, кандидат юридичних наук Анатолій Марцинкевич наголосили, що  вже сьогодні є нагальна необхідність вивчати та обговорювати основні концептуальні засади нового процесуального законодавства України.

Вітальними промовами до учасників заходу звернулись суддя, заступник голови Касаційного кримінального суду у складі Верховного суду Валентина Щепоткіна, заступник  начальника  відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України, суддя   Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і  кримінальних справ у відставці, кандидат юридичних наук, заслужений  юрист України  Галина  Юровська, член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, адвокат, заслужений юрист України,  доктор  юридичних наук   Павло Луцюк.

У своїх виступах  викладачі звернули увагу на актуальність  семінару цієї тематики, висловили  вдячність учасникам за їхню готовність здобувати нові професійні знання.

Семінар розпочав Павло Луцюк, який розкрив та обговорив з учасниками проблемні питання щодо кваліфікаційного оцінювання суддів, відрядження і переведення суддів, а також конкурсні процедури в судах.

Валентина Щепоткіна зосередила увагу на змінах кримінального процесуального законодавства та на процесуальних механізмах виконання завдань у кримінальному судочинстві.

Про актуальні  питання  щодо основних новацій цивільного процесу розповіла  Галина  Юровська.

Після закінчення семінару учасники поділилися враженнями та висловили  свої побажання та пропозиції.