Національна школа суддів України

Обговорення актуальної тематики навчальних заходів з кримінального судочинства

29 червня 2023 року у Національній школі суддів України відбулося онлайн-засідання розробників блоку “Кримінальне судочинство”.

В. о. начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Тамара Закревська окреслила основні напрямки роботи групи та відзначила зацікавленість присутніх суддів та науковців у співпраці з Національною школою суддів України.

У робочій зустрічі брали участь судді Максим Глоба, Анна Проценко, Лариса Радуцька, Ірина Шаповалова, та викладач відділу підготовки викладачів (тренерів) Юлія Найденко. У ролі експертів були присутні  доктор юридичних наук, головний науковий співробітник відділу дослідження проблем кримінального та кримінально-виконавчого законодавства Науково-дослідного інституту вивчення проблем злочинності імені академіка В. В. Сташиса НАПрН України, старший науковий співробітник Ірина Яковець та директор Київського міжнародного судово-експертного інституту психологічної експертизи і досліджень на поліграфі, судовий експерт за експертною спеціальністю Психологічні дослідження, поліграфолог  Олег Назаров.

Під час засідання учасники обговорили нагальні питання за напрямком кримінальне судочинство, визначили теми семінарів-практикумів для суддів, працювали над їх структурою та змістовним наповненням, погодили інтерактивні методи,які будуть використані під час навчання.

Учасники засідання погодили необхідність розробки семінарів-практикумів для суддів на теми: “Особливості здійснення кримінального провадження щодо застосування заходів медичного характеру”, “Стандарти написання вироків у справах пов’язаних з війною” та “Допит дитини в суді: Європейські стандарти правосуддя дружнього до дітей”. Наприкінці засідання учасники визначили основні напрямки подальшої роботи, розподілили завдання та визначили строки їх виконання.