Національна школа суддів України

Обговорення фактів колабораційної діяльності

23 червня 2022 року заступниця начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України Ольга Короткова взяла участь у роботі міжнародного науково-практичного круглого столу “Експертне забезпечення розслідування фактів колабораційної діяльності”, який організовано Українським науково-дослідним інститутом спеціальної техніки та судових експертиз Служби безпеки України.

У виступі Ольга Короткова підкреслила важливість та актуальність зазначеного обговорення в умовах воєнного стану в Україні, зазначила про зміни законодавчих актів України щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність та поділилася думками розроблення навчальних матеріалів із вказаної тематики, з урахуванням практичного досвіду.

Міжнародний науково-практичний круглий стіл організовано з метою обміну науковими розробками і практичним досвідом призначення та проведення судових експертиз у кримінальних провадженнях за фактами колабораційної діяльності, посилення комунікаційних спроможностей фахівців.

До участі в обговоренні долучилися експерти Міністерства юстиції Республіки Молдова, Національного бюро судової експертизи Республіки Грузія, адвокати, експерти Служби безпеки України, криміналістичного центру МВС України, представники Національної академії внутрішніх справ України та Центру дослідження воєнних злочинів Інституту держави і права імені В. М. Корецького НАНУ.