Національна школа суддів України

Охорона праці в суді: алгоритм дій з організації роботи

13 грудня 2022 року Харківським та Дніпровським регіональними відділеннями Національної школа суддів України проведено семінар для працівників апаратів судів  “Організаційні питання охорони праці в суді”. 

До проведення заходу запрошено заступника  начальника Територіального управління Державної судової адміністрації України у місті Києві Наталію Чумак.  

Під час семінару слухачі опанували нормативне забезпечення охорони праці в суді, діяльність служби з охорони праці, звернули увагу на проведення паспортизації робочих місць щодо відповідності їх вимогам безпеки.

Викладач розповіла про інструкції та інструктажі з охорони праці й пожежної безпеки,  акцентувала на необхідності застосування засобів інформування.

Упродовж навчання учасники переглянули низку відеоматеріалів, обговорили алгоритми розслідування та обліку нещасних випадків, проаналізували нормативну баз з цього питання та отримали корисний навчальний  матеріал для застосування в роботі.

Наприкінці семінару працівники апаратів судів жваво обговорили власний досвід з організації роботи по охороні праці, отримали кваліфіковані відповіді на поставлені запитання та висловили свої враження щодо формату та змістовного наповнення проведеного навчання.