Національна школа суддів України

Онлайн-семінар “Судова практика у справах зі спорів, що виникають у сфері надання житлово-комунальних послуг”

16 січня 2024 року Національна школа суддів України провела для помічників суддів та  консультантів місцевих загальних, апеляційних судів та Верховного Суду семінар “Судова практика у справах зі спорів, що виникають у сфері надання житлово-комунальних послуг”.

Захід відкрили заступник директора Вінницького навчального центру Валентина Борисенко, директор Дніпровського регіонального відділення Володимир Поплавський та директор Львівського регіонального відділення Оксана Польна, які ознайомили учасників з програмою заходу та правилами, яких потрібно дотримуватися слухачам, щоб отримати Сертифікат Національної школи суддів України.

Викладачами на семінар запрошено суддю Красноармійського міськрайонного суду Донецької області, кандидата юридичних наук Софію Данилів, суддю Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області, доктора філософії в галузі права Ганну Майну та суддю Жовтневого районного суду міста Дніпропетровська Максима Ходаківського.

Модерував захід суддя Жовтневого районного суду міста Дніпропетровська Максим Ходаківський.

Софія Данилів  зробила огляд новел правового регулювання відносин, що виникають у процесі надавання й споживання житлово-комунальних послуг.

Максим Ходаківський охарактеризував проблемні питання щодо обрання ефективного способу судового захисту порушеного права у спорах щодо житлово-комунальних послуг, а також пояснив критерії розмежування юрисдикції розгляду цих спорів. Про актуальні питання судової практики, що виникають під час розгляду справ у сфері надання та споживання житлово-комунальних послуг, розповіла Ганна Майна.

Окрім лекційного матеріалу, слухачам було запропоновано виконати практичні завдання, пройти експрес-опитування та взяти участь в обговоренні дискусійних питань.