Національна школа суддів України

Організація роботи кадрового діловодства в судах

11–14 березня 2024 року Дніпровське регіональне відділення Національної школи суддів України спільно з Одеським регіональним відділенням проводить підготовку та підвищення рівня кваліфікації за стандартизованою програмою спеціалістів служби управління персоналом місцевих та апеляційних судів в режимі онлайн у програмі “Zoom”.

З вітальними словами виступила заступник директора Дніпровського регіонального відділення НШСУ, кандидат наук з державного управління Алла БАШТАННИК, яка розповіла слухачам про особливості проведення підготовки в режимі онлайн, ознайомила з програмою чотириденного навчання, викладацьким складом і регламентом роботи, а також закликала бути активними під час обговорення актуальних питань.

Заступник директора Одеського регіонального відділення Національної школи суддів України Тетяна ЗОЛОТНІКОВА побажала учасникам успіхів в отриманні знань та підвищенні свого професійного рівня.  

Професор кафедри цивільного, господарського та екологічного права Національного технічного університету “Дніпровська політехніка”, доктор юридичних наук, професор Ганна БЛІНОВА зосередить увагу слухачів на актуальних питаннях запобігання та протидії корупції і відповідальності за порушення антикорупційного законодавства, обговорить зі слухачами правове регулювання конфлікту інтересів у сфері правосуддя.

Головний державний інспектор сектору з питань запобігання та виявлення корупції Східного міжрегіонального управління Державної податкової служби по роботі з великими платниками податків Максим ЗАХАРОВ розповість про особливості електронного декларування в умовах воєнного стану, надасть практичні поради щодо заповнення електронних декларацій і термінів їх подання.

Під час лекції директора відділу “Вінницький навчальний центр” Національної школи суддів України, доктора юридичних наук, доцента Олени МІЛІЄНКО слухачі ознайомляться з досвідом роботи клієнтоорієнтованих вітчизняних судів та успішним світовим досвідом імплементації клієнтоорієнтованого підходу.   

Начальник управління з питань персоналу Державної судової адміністрації України Олег ДРОБИНСЬКИЙ розгляне особливості трудових відносин в умовах воєнного стану, зупиниться на положеннях Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин”.

Начальник відділу з питань персоналу управління з організаційного забезпечення Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду Яна УСЕНКО поглибить знання щодо питань розвитку персоналу, складання індивідуальних програм підвищення рівня професійної компетентності та професійне навчання державних службовців.

Сприятиме підвищенню рівня професійної компетентності лекція начальника відділу по роботі з персоналом Національної школи суддів України Олега ЦИМБАЛЮКА про роботу з паперовими та електронними трудовими книжками, а також алгоритм дій роботодавця після відкриття електронного листка непрацездатності працівника.

Начальник навчального відділу Департаменту розробки програмного забезпечення ДП “Інформаційні судові системи” Тетяна СНІГУР розповість про організацію роботи кадрового діловодства, роботу з комп’ютерними програмами “Кадри-WEB” та “IS-pro” і подання кадрової звітності в умовах воєнного стану.

Головний редактор видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та сервісу ІНТЕРБУХ, керівник експертної групи Центру бухгалтерської аналітики компанії ЛІГА: ЗАКОН, сертифікований аудитор, ІАВ, член Громадської ради при Державній казначейській службі України Галина ЗУБАР обговорить зі слухачами законодавчі зміни щодо військового обліку і практичні приклади формування списків персонального військового обліку та здійснення зміни облікових даних.

З лекції заступника начальника відділу військового обліку, бронювання та впровадження Єдиного державного реєстру військовозобов’язаних сектору мобілізаційно-оборонної роботи  Дніпропетровського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергія КРАВЧУКА спеціалісти служби управління персоналом дізнаються про порядок бронювання військовозобов’язаних осіб за судами в період мобілізації та воєнний час і дії  відповідальних осіб за ведення військового обліку при отриманні розпорядження районного ТЦК та СП.

Заступник керівника апарату Хмельницького окружного адміністративного суду Олена РОЗУМНЯК надасть практичні поради щодо формування справ, зберігання і використання службових документів з позначкою “Літер М” у судах.

Про захист персональних даних та комплекс системи захисту інформації розповість суддя Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Ігор ЧОРНИЙ.

Керівник апарату Одеського окружного адміністративного  суду Ольга ПАСІЧНИК поінформує учасників про запровадження сервісів для вразливих груп населення і особливості комунікації з учасниками бойових дій; особами, які отримали поранення або психологічні травми внаслідок бойових дій.

Пізнавальною буде інтерактивна лекція заступник начальника відділу ведення суддівського досьє департаменту суддівської кар’єри секретаріату Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Олени БІЛОГРУД стосовно формування і ведення суддівського досьє.

Головний спеціаліст-психолог відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України Анжеліка ФАРАФОНОВА поділиться корисною інформацією про психологічні особливості впливу стресу і розгляне компоненти, які впливають на розвиток життєстійкості особистості.

Суддя Господарського суду Дніпропетровської області Юлія ФЕЩЕНКО висвітлить гендерні аспекти в роботі суду.

Після успішного завершення підготовки спеціалісти служби управління персоналом місцевих та апеляційних судів отримають електронну форму Сертифіката НШСУ.

Програма підготовки була розміщена на сайті НШСУ в розділі “Підготовка працівників апаратів суддів”.