Національна школа суддів України

Особливості взаємодії служби судових розпорядників зі Службою судової охорони

5–8 жовтня 2021 року Національна школа суддів України проводить підготовку та підвищення рівня кваліфікації судових розпорядників місцевих та апеляційних судів. 

Підготовку відкрила директорка Львівського регіонального відділення Оксана Польна, яка коротко розповіла про змістовне наповнення програми заходу, правила комунікації в межах групи та про особливості роботи в додатку Zoom.

До проведення навчання залучено викладачів Національної школи суддів України – суддю Ігоря Чорного, керівницю апарату Приморського районного суду м. Одеси Інну Німас, заступницю керівника апарату Хмельницького апеляційного суду Наталію Гуменюк, заступницю начальника Територіального управління Державної судової адміністрації України в Львівській області Марію Коник, начальника  відділу організації охорони та підтримання громадського порядку Територіального управління Служби судової охорони у Львівській області Романа Мельника, кандидатку юридичних наук Ганну Щербакову, психологинь Марту Чумало та Олену Кальбус.

Директорка відділу “Вінницький навчальний центр” Національної школи суддів України Олена Мілієнко поспілкується зі слухачами про статус працівників служби розпорядників відповідно до Закону України “Про державну службу”.

Начальник відділу супроводу онлайн-сервісів Департаменту централізованого адміністрування мереж та системного супроводу Державного підприємства “Інформаційні судові системи” Вадим Коваль розповість учасникам підготовки про можливості функціонування та особливості роботи із системою “Електронний суд” та модулем “Електронний кабінет”.  

Тренерка проєкту “Покращення рівня доступності правосуддя для людей з інвалідністю” Ольга Давид розкриє для судових розпорядників тему щодо комунікації з особами з інвалідністю в суді та обговорить правила взаємодії працівників суду зі ЗМІ.

Прессекретарка Господарського суду Львівської області, доцентка кафедри теорії і практики журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка, кандидатка наук із соціальної комунікації Наталія Шайда зосередить увагу слухачів на важливості висвітлення інформації в соціальних мережах та наслідках публікування новин про суд, які впливають на імідж судової влади загалом.

На завершення підготовки доцент кафедри давньої історії України та архівознавства історичного факультету Львівського національного університету ім. І. Франка, кандидат юридичних наук Степан Білостоцький запропонує слухачам подискутувати на тему етики, зокрема, становлення етичних стандартів крізь призму історії.