Національна школа суддів України

Ознайомлення з основними методами проведення спеціальних інформаційних операцій і протидії дезінформації

4 вересня 2023 року Дніпровським регіональним відділенням Національної школи суддів України було проведено семінар “Інформаційна війна – як вийти переможцем” для помічників суддів і працівників апаратів місцевих та апеляційних судів в режимі онлайн у застосунку “Zoom”.

Вітальними словами навчальний захід відкрила заступник директора Дніпровського регіонального відділення Алла БАШТАННИК, яка представила викладачів семінару і зазначила, що тема семінару є актуальною в умовах збройної агресії рф проти України і учасники семінару отримають корисну інформацію про інформаційну безпеку під час війни та ознайомляться із алгоритмом спеціальних інформаційних операцій.

Модератор Алла БАШТАННИК зупинилася на правилах проведення навчального заходу в режимі онлайн і закликала слухачів дотримуватися правил особистої безпеки під час повітряної тривоги.

Для проведення семінару запрошені: Андрій МАСЛЮК - заступник начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України, доктор психологічних наук; Анжеліка ФАРАФОНОВА - психолог відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України.

Під час семінару викладачі провели мозковий штурм та обговорення завдань інформаційної війни і алгоритму спеціальних інформаційних операцій. Велику увагу було приділено основним методам проведення спеціальних інформаційних операцій, зокрема розповсюдженню пропаганди і чуток, здійсненню психологічного тиску, постійних спробах ворога дезінформувати населення тощо. На семінарі слухачі отримали ґрунтовні відповіді на запитання і практичні поради щодо подолання наслідків інформаційної війни.

За результатами успішного проходження семінару учасники отримають електронну форму Сертифіката Національної школи суддів України.

Повний текст програми семінару розміщено на вебсайті Національної школи суддів України в розділах “Підготовка помічників суддів” і “Підготовка працівників апаратів судів”.