Національна школа суддів України

Ознайомлення з передовим досвідом Швеції щодо протидії дискримінації

13 червня 2023 року Дніпровське регіональне відділення Національної школи суддів України спільно з відділом підготовки суддів і Львівським регіональним відділенням проводять всеукраїнський семінар “Судовий розгляд скарг щодо дискримінації у сфері праці: досвід Швеції та України” для суддів місцевих загальних судів, суддів окружних адміністративних судів, суддів місцевих господарських судів, помічників суддів і працівники апаратів судів місцевих та апеляційних судів в режимі онлайн у застосунку “Zoom”. 

Навчальний захід відкрив директор Дніпровського регіонального відділення Володимир ПОПЛАВСЬКИЙ, який ознайомив з тематикою семінару і представив викладачів.  З вітальними словами виступила керівниця Компоненту з верховенства права Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС) Вероніка КРІСТКОВА, яка подякувала Національній школі суддів України за співпрацю і побажала слухачам успіхів у вивченні міжнародних стандартів протидії дискримінації.

Модеруватиме всеукраїнський семінар директор Дніпровського регіонального відділення Володимир ПОПЛАВСЬКИЙ.

Суддя адміністративного суду Гетеборга (Швеція) Дженіфер Мур Петерсон ознайомить учасників з міжнародними стандартами та передовим досвідом Швеції щодо протидії дискримінації.

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Володимир ДОНЕЦЬ розповість про судову практику розгляду адміністративними судами спорів щодо дискримінації.

Начальник відділу наукових досліджень проблем судочинства та науково-методичного забезпечення суддівської освіти Національної школи суддів України, заслужений юрист України, кандидат юридичних наук Тетяна ФУЛЕЙ зосередить увагу слухачів на алгоритмі розгляду скарг щодо дискримінації.

Під час усеукраїнського семінару слухачі обговорюватимуть проблемні питання розгляду судами спорів щодо дискримінації і отримають ґрунтовні відповіді фахівців.

Повний текст програми всеукраїнського семінару розміщений на вебсайті Національної школи суддів України.