Національна школа суддів України

Передача суддівського досвіду: методологія та практика

14 вересня 2020 року Національна школа суддів України у співпраці з Проєктом ЄС “ПРАВО-JUSTICE” провела черговий захід у форматі онлайн вебінару для суддів–наставників “Передача суддівського досвіду: методологія та практика” на платформі Zoom.

Під модеруванням нальника відділу підготовки викладачів (тренерів) – радника, судді Верховного Суду України у відставці Ольги Шапавалової відбулося три сесії, викладачами (тренерами) на яких були суддя Конституційного Суду України Галина Юровська, суддя Деснянського районного суду міста Києва Валерія Бабко та заступник начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Андрій Маслюк.

Після кожної сесії міжнародний експерт директор Національного інституту правосуддя Болгарії (2011–2016 роки), колишній Міністр юстиції Болгарії Драгомір Йорданов надавав коментарі та відповів на запитання суддів, що надходили в чаті.

Основними завданнями вебінару є формування підходів щодо володіння необхідними знаннями, уміннями та навичками у процесі здійснення суддями наставництва  під час проходження кандидатами на посаду судді стажування в місцевих судах, а також розвиток комунікаційних навичок та підвищення викладацької майстерності.

У ході зворотного зв’язку всі учасники та учасниці вебінару підтвердили його корисність та відзначили високу якість виконаної роботи, професіоналізм викладачів та  розробників тренінгу.