Національна школа суддів України

Підготовка до викладання курсів майбутнім суддям

21 грудня 2017 року Національна школа суддів України за сприяння українсько–канадського проекту “Підтримка судової реформи в Україні” провела тренінги для тренерів курсів “Вирішення спорів про право власності та інші речові права” та “Особливості розгляду корпоративних спорів”, які відкривала  координатор блоку програми спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді із господарського судочинства Віта Бондарчук.

На першому тренінгу судді Віта Бондарчук, Юрій Власов, Юлія Бездоля, Ярослав Боровець, Володимир Гевко, Степан Коссак, Владлена Суслова, Тарас Рим,  Олена Малєєва та Олександр Крижний обговорили методики викладання питань щодо права власності та інших речових прав, віндикаційного та негаторного позовів, визнання права власності, виключення майна з опису, зобов’язально–правових позовів захисту права власності та захисту прав на чуже майно.

На початку другого тренінгу відбулася демонстрація відеороликів “Рейдерство” (Форс-мажори, “захоплення укрпідпр”) з відповідними коментарями модератора цього курсу Володимира Гевка. Майбутні тренери розв’язували практичні завдання (ситуативні задачі) в малих групах, брали активну участь в експрес–опитуванні за допомогою клікерів, задавали запитання розробникам.

Усі учасники тренінгу підготовилися до викладання зазначених курсів для кандидатів на посаду судді та суддів та отримали відповідні сертифікати Національної школи суддів України.