Національна школа суддів України

Підготовка голів та заступників голів судів

27–29 листопада 2023 року Національна школа суддів України проводить підготовка голів і заступників голів Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду, апеляційних судів, місцевих загальних, господарських, адміністративних судів.

Вітальними промовами підготовку відкрили виконуюча обов’язки ректора Національної школи суддів України Наталія Шукліна та начальник відділу підготовки суддів Іван БалаклицькийНаталія Шукліна детально окреслила зміст програми підготовки голів і заступників голів судів та представила фахову команду викладачів, а також побажала слухачам плідної та активної роботи.

Заступник голови Вищої ради правосуддя, доктор юридичних наук, член-кореспондент Національної академії правових наук України Дмитро Лук’янов виступить перед головами судів та розкриє тему “ВРП як ключовий конституційний орган судової влади. Стратегія на сучасному етапі”.

Роль Ради суддів України у вирішенні проблемних питань організації роботи судів, розкриє заступник голови Ради суддів України Оксана Марченко.

Про плани та поточні завдання Вищої кваліфікаційної комісії суддів України поінформують члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Роман Сабадаш та Людмила Волкова.

В. о. голови Державної судової адміністрації України, кандидат юридичних наук Максим Пампура поспілкується з головами та заступниками голів судів про організаційне та фінансове забезпечення діяльності органів судової влади.

Керівник апарату Вищого антикорупційного суду Богдан Крикливенко акцентує увагу голів та заступників голів судів на розгляді питань ефективного менеджменту роботи суду, командної роботи голови суду та керівника апарату.

Суддя Жовтневого районного суду міста Дніпро, член правління GEMME Ukraine – Європейської асоціації  суддів для медіації  Максим Ходаківський розкриє питання медіації як способу попередження і зменшення надмірного робочого навантаження в судах.

Керівниця проєктів цифрової трансформації Міністерства цифрової трансформації Оксана Літвінова детально розкриє питання цифровізації правосуддя та впровадження штучного інтелекту в органах правосуддя.

Тему “Гендерні аспекти у роботі суду” докладно розкриє суддя Одеського окружного адміністративного суду, кандидат юридичних наук Елла Катаєва.

Про роботу з підсистемою “Електронний суд” в єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі розповість начальник відділу супроводу онлайн-сервісів Департаменту централізованого адміністрування мереж та системного супроводу ДП “Інформаційні судові системи” Вадим Коваль.

Також в рамках підготовки буде проведено тренінг “Стрес менеджмент через призму капеланства” за участю викладача Капеланської академії, капелана Офісу шерифа округу Форсайт (США) Алекса Герасимова та старшого капелана Ярослава Малька.

У своїх виступах доповідачі розкриють та обговорять із суддями надзвичайно актуальні й важливі для нинішніх українських реалій теми.