Національна школа суддів України

Підготовка нового курсу для суддів щодо розгляду виборчих спорів

28 грудня 2018 року в Національній школі суддів України відбулося засідання групи розробників курсу для суддів адміністративних судів з питань виборчого законодавства України.

Під час засідання було обговорено змістовне наповнення програми курсу та посібника, організацію та проведення тренінгу для тренерів,  програми цього ТоТ, семінарів для суддів у Національній школі суддів України.

Програма курсу та посібник для суддів розробляється у співпраці з Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES) та програмою USAID “Нове правосуддя”.

У цій зустрічі взяли участь старший координатор проекту Юрій Піскалюк та старший асистент з юридичних питань Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) Сергій Савелій, а також  радник з юридичних питань програми USAID “Нове правосуддя” Ірина Зарецька.

Учасниками колективу, який готує курс, є судді Ольга Шаповалова, Лариса Трофімова, Михайло Цуркан, доцент кафедри адміністративного права Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого Надія Писаренко, асистенти кафедри конституційного права цього університету Богдан Мохончук і Павло Романюк, працівники Національної школи суддів України Тетяна Пустовойтова та  Руслана Арланова,.

У результаті обговорення було розподілено відповідальність кожного з розробників за підготовку тематичних частин програми, визначено терміни засідань групи, проведення тренінгу для тренерів і дати семінарів для суддів.

Проведення наступного засідання групи розробників заплановано на 15 січня 2019 року.