Національна школа суддів України

Підготовка семінару з особливостей розгляду справ щодо повернення та видворення іноземців та осіб без громадянства

8 вересня 2023 року Національна школа суддів України провела чергове засідання групи розробників семінару-практикуму  “Особливості провадження у справах з приводу примусового повернення та видворення іноземців та осіб без громадянства за межі території України” для суддів місцевих загальних та апеляційних адміністративних судів.

Керівник навчального курсу - Любов Гончар, начальниця відділу спеціальної підготовки на посаду судді, координатор блоку адміністративного судочинства, суддя Вищого адміністративного суду України  у відставці, як модератор заходу, визначила основні завдання засідання групи.

Участь у засіданні групи розробників взяли - Любов Любчич та Яна Макаренко, судді Другого апеляційного адміністративного суду, Елла Катаєва, суддя Одеського окружного адміністративного суду,  Валерія  Косиціна, суддя Приморського районного суду м. Одеси, Наталія Буряк та Роман Кашперський, працівники Національної школи суддів України.

Під час засідання учасники обговорили та погодили проєкт програми семінару-практикуму, презентували напрацьовані лекційні матеріали та визначились з підготовкою практичних завдань. Наступне засідання групи заплановано провести у жовтні  2023 року.