Національна школа суддів України

Підготовка тренерів нового навчального курсу для суддів “Парламентські вибори в Україні 2019: окремі аспекти судового врегулювання спорів, пов’язаних із виборами”

19 червня 2019 року у приміщенні готелю Vita Park Станіславський розпочався триденний тренінг для тренерів із навчального курсу для суддів адміністративних судів “Парламентські вибори в Україні 2019: окремі аспекти судового врегулювання спорів, пов’язаних із виборами”

З вітальними словами на початку тренінгу виступили директор курсу – заступник директора тестологічного центру Національної школи суддів України  Михайло Цуркан, старший юридичний радник IFES Україна  Денис Ковриженко.

Програму курсу та посібник для суддів розроблено у співпраці з Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES) та програмою USAID “Нове правосуддя”.

Розробниками курсу “Парламентські вибори в Україні 2019: окремі аспекти судового врегулювання спорів, пов’язаних із виборами” є заступник директора тестологічного центру Національної школи суддів України  Михайло Цуркан, суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду  Олена Губська, суддя Вищого адміністративного суду  Любов Гончар, а також доцент кафедри адміністративного права Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого Надія Писаренко та асистенти кафедри конституційного права цього ж університету Богдан Мохончук і Павло Романюк.

Перший день ТоТ було присвячено методичним аспектам проведення тренінгу з цієї тематики. Тренери – начальник відділу наукових досліджень проблем судочинства та науково-методичного забезпечення суддівської освіти НШСУ Тетяна Фулей та суддя Волинського окружного адміністративного суду Віктор Валюх надали методичні рекомендації щодо підготовки та проведення тренінгу для суддів, які можуть бути використані під час проведення тренінгів як щодо виборчих спорів, так і з інших тематик. У ході ТоТ було розкрито та обговорено інгредієнти успішного тренінгу, особливості структурування навчального матеріалу, компоненти кожної із стадій тренінгу, можливі труднощі та лайфхаки проведення ефективного тренінгу.

Майбутні тренери розглянуть практичні вправи, підготовлені групою розробників тренінгу, та обговорять із міжнародними та національними експертами актуальні питання, необхідні для  навчання колег.

На завершення кожен учасник отримає Сертифікат Національної школи суддів України.