Національна школа суддів України

Підготовка тренерів – один із пріоритетів

10-13 липня 2018 року у рамках співпраці Національної школи суддів України, Верховного Суду та Проекту ЄС Twinning “Посилення інституційної спроможності Верховного Суду у сфері захисту прав людини на національному рівні” проводиться другий блок тренінгів для тренерів на тему “Сучасні методики навчання дорослих”.

З вітальними промовами  на заході виступила Наталія Шукліна, проректор з науково-дослідної роботи Національної школи суддів України та Яутріте Брієде, постійний радник проекту Twinning.

Із двома групами суддів-тренерів протягом чотирьох днів обмінюватимуться досвідом експерти Проекту Twinning пані Інга Павула, фахівець з проведення тренінгів для тренерів, національний та міжнародний консультант у методологічній сфері для місцевих органів управління, Міністерства освіти,  Центру підготовки суддів Латвійської Республіки та пан Рейніс Упеніекс, експерт з проведення тренінгів для тренерів, Національного центру освіти Латвійської Республіки.

Перший блок тренінгів, який пройшов у червні, був присвячений загальним підходам у навчанні дорослих з використанням інтерактивних методів. Програмою другої частини передбачено розгляд питань щодо емоційної складової роботи тренера та виконання практичних вправ.

Ще два блоки тренінгу для тренерів буде проведено до жовтня 2018 року.

У тренінгу взяли участь судді-викладачі Національної школи суддів України та судді Верховного Суду, які відзначають важливість поглиблення підходів до викладання та освоєння нових методик, з урахуванням проведення тренінгів для дорослої аудиторії.