Національна школа суддів України

Підписання Угоди про взаєморозуміння з Центром підготовки суддів та прокурорів Королівства Нідерланди

15 червня 2023 року у м. Стокгольм (Швеція) під час 26-ї Генеральної Асамблеї Європейської мережі суддівської освіти ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук та ректор Центру підготовки суддів та прокурорів Королівства Нідерланди Маргріт Блейс підписали Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво двох закладів суддівської освіти.

Учасниками підписання Угоди були Генеральний секретар Європейської мережі суддівської освіти Інгрід Дервуа, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Королівстві Швеція Андрій Плахотнюк та Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Королівстві Швеція Бенгт Ван Лосдрехт.

Підписання Угоди стало логічним продовженням вже діючих відносин, які вступили в активну фазу співпраці під час воєнної агресії рф проти України щодо проведення спільних навчальних заходів для українських суддів з актуальних питань, що постають перед ними у зв’язку з воєнними діями, та обміну досвідом у розгляді справ про воєнні злочини.

Метою підписаної Угоди є зміцнення верховенства права в Україні шляхом підтримки її судової системи та сприяння співпраці у сфері професійної підготовки українських суддів з актуальних тематик й покращення якості здійснення судочинства.

У межах Угоди партнери домовилися про підтримку навчання суддів шляхом обміну знаннями та досвідом, підготовку фахівців у сфері юриспруденції, розбудову потенціалу у сфері правосуддя та зміцнення двосторонніх відносин між Нідерландами та Україною.

Повний текст Меморандуму буде розміщено на сайті Національної школи суддів України в розділі “Двосторонні угоди”.