Національна школа суддів України

Планування спільної роботи з програмою USAID

19 січня 2022 року начальниця відділу Тетяна Пустовойтова та головна спеціалістка Ольга Кузьміна провели онлайн–зустріч з представницями Програми USAID “Справедливість для всіх”, учасниками якої були заступниця керівника програми Наталія Петрова, радниці з правових питань Уляна Пашинна та Ірина Зарецька, а також експертка Дзвенислава Новаківська.

Під час зустрічі партнери обговорили питання щодо планування розробки навчального курсу з візуалізації даних для прессекретарів судів, відповідальних за зв’язки з громадськістю в судах першої інстанції та помічників суддів, зокрема, формату та дизайну курсу, програмного забезпечення, складу робочої групи та часових меж.

За результатами детального обговорення сторони погодили такі три ключові напрями подальшої роботи:

1. Проведення моніторингу сторінок судів у соціальних мережах та сайтів судів щодо використання ними засобів візуалізації при публікації даних з подальшою презентацією результатів моніторингу органам суддівського врядування і самоврядування для привернення уваги до важливості цієї теми і скеровування ними політики судів.

2. Залучення експертки Програми Дзвенислави Новаківської до розробки базового курсу із візуалізації даних для судів у форматі серії коротких відео-уроків, вибудованих у логічному порядку, із релевантними для судів прикладами та підготовкою додаткового до кожного уроку матеріалу у вигляді конспекту ключових ідей, посилань на корисні ресурси та додаткову літературу. З цією метою будуть використовуватися програми PowerPoint та Canva.

3. Презентація і анонсування міні-курсу із візуалізації даних для широкої аудиторії судової влади через онлайн-захід для розкриття теми важливості візуалізації даних для судів. Учасникам буде надано короткий огляд змісту курсу і продемонстровані приклади інформаційних продуктів на судову тематику, які можна легко створити за допомогою прийомів візуалізації даних у PowerPoint та Canva.