Національна школа суддів України

Практичні аспекти управління судовим засіданням

23 листопада 2021 року Національна школа суддів України провела онлайн–тренінг для тренерів “Управління залою судового засідання”.

Захід відкрила викладач відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України Ольга Короткова, яка ознайомила суддів (тренерів) з програмою тренінгу для спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді та зосередила увагу на складових навчальної програми.

До проведення тренінгу було залучено суддів–викладачів Ларису Радуцьку, Максима Ходаківського та працівника Національної школи суддів України Андрія Маслюка.

Упродовж тренінгу його учасники та учасниці розглянули й обговорили питання правового регулювання організації і підготовки судового засідання, практичні аспекти управління залою судового засідання в кримінальній, цивільній, адміністративній та господарських юрисдикціях, отримали поради психолога.

Окрім цього, слухачі та слухачки ознайомилися з методичними рекомендаціями щодо проведення тренінгів з використанням інтерактивних методів навчання та засобами, спрямованими на ефективне засвоєння кандидатами на посаду судді базових навичок управління залою судового засідання.

За результатами тренінгу для тренерів підготовлено 19 нових викладачів.