Національна школа суддів України

Працівники апаратів місцевих та апеляційних судів підвищують свій рівень кваліфікації

12–16 червня 2017 року в місті Дніпрі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку старших секретарів, секретарів, головних і провідних спеціалістів місцевих та апеляційних судів.

Відкриваючи підготовку, директор Дніпропетровського регіонального відділення Володимир Поплавський ознайомив слухачів із програмою та регламентом заходу.

У перший день підготовки суддя Ленінського районного суду м. Дніпропетровська Максим Таус обговорить із працівниками судів напрямки реформування судової системи відповідно до Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015–2020 роки.

Суддя Енергодарського міського суду Запорізької області, кандидат юридичних наук Олександр Бульба розгляне зі слухачами важливе питання щодо порядку забезпечення права кожного на доступ до інформації та порядку сплати судового збору.

Заняття щодо отримання навичок надання домедичної допомоги працівниками апарату суду проведе інструктор з надання медичної допомоги Іван Павлишин.

Керівник апарату Самарського районного суду м. Дніпропетровська Сергій Федоренко зосередить увагу працівників апаратів судів на організації роботи суду з питань виконання Закону України “Про звернення громадян”, проведення реєстрації, обліку та здійснення контролю за виконанням звернень громадян.

З етичними основами судової діяльності, професійної етики та правилами поведінки працівників апарату суду ознайомить слухачів суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області Лілія Дараган.

Корисний для практичної діяльності буде виступ судді Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області Тамари Юрлагіної щодо вимог, які пред’являються до осіб, призначених на посади старших секретарів, секретарів, головних та провідних спеціалістів, їх прав і обов’язків.

Про використання технічних засобів у роботі суду та електронний документообіг розповість керівник регіональної служби підтримки в Дніпропетровській області Державного підприємства “Інформаційні судові системи” Сергій Овчаров.

Цікавою та корисною для слухачів буде міні-лекція судді Ленінського районного суду м. Дніпропетровська, кандидата юридичних наук Дмитра Мовчана щодо застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини в національній судовій практиці.

Позитивні відгуки викликає лекція судді Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська Вадима Лисенка щодо дотримання норм антикорупційного законодавства.

Підготовку працівників апаратів судів буде проведено із застосуванням інтерактивних лекцій із демонстраціями презентацій Power Point, залученням слухачів до виконання практичних вправ та дискусій тощо.

Після закінчення підготовки відбудеться анкетне оцінювання слухачів і вручення Сертифікатів Національної школи суддів України.