Національна школа суддів України

Працівники апаратів судів опановують навички надання домедичної допомоги

10 серпня 2017 року в місті Харкові місцеве  регіональне відділення Національної школи суддів України проводить семінар для працівників апаратів судів на тему: “Практичні навички надання працівниками апарату суду домедичної допомоги”.

Для проведення семінару запрошені фахові медичні працівники:  Оксана Михальчук – кандидат медичних наук, доцент кафедри медицини невідкладних станів та медицини катастроф Харківської медичної академії післядипломної освіти, Денис Блохін та Альона Бучина – інструктори з надання першої домедичної допомоги, лаборанти Харківської медичної академії післядипломної освіти.

Оксана Михальчук розповіла про основні ознаки порушень діяльності серцево-судинної системи, причини та ознаки зупинки серця, порядок (алгоритм) проведення серцево-легеневої реанімації залежно від віку постраждалого, причини виникнення та класифікацію порушення прохідності верхніх дихальних шляхів.

Під час  виконання практичних вправ слухачі розподілились на три групи для  відпрацювання  практичних навичок  з  оцінки безпеки, підходу до постраждалого,  його огляду та оцінки стану.

За допомогою Дениса Блохіна та Альони Бучиної  працівники апаратів судів ознайомились із автоматичним зовнішнім дефібрилятором та порядком його використання при проведенні серцево-легеневої реанімації, опанували поняття гострий інфаркт міокарду та інсульт,  їхні ознаки і принципи надання домедичної допомоги при невідкладних станах.

Слухачі висловили зацікавленість темою заняття та підкреслили корисність отриманих навичок.