Національна школа суддів України

Право на повагу до приватного і сімейного життя

9 червня 2023 року Національна школа суддів України провела тренінг для  помічників суддів “Право на повагу до приватного і сімейного життя: застосування статті 8 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод”.

Навчання організовано та проводиться відділом підготовки суддів Національної школи суддів України.

Відкривала навчання заступниця начальника відділу підготовки суддів Жанна Дмітрієва, яка представила викладачів та коротко ознайомила учасників із програмою та метою заходу.

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду, доктор юридичних наук, професор Василь Ільков, звернувшись до слухачів, висловив переконаність, що навіть у важкий час для країни, слід використовувати час для навчання, підвищення рівня знань для якісних роздумів і глибокого аналізу актуальних у професійній сфері питань.

До проведення тренінгу “Право на повагу до приватного і сімейного життя: застосування статті 8 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод” також було залучено суддю Чернівецького окружного адміністративного суду, доктора філософії Олега Анісімова.

Викладачами детально розкривались питання щодо застосування права на повагу до приватного і сімейного життя. Спікерами проводилось тестування учасників за опрацьованими заздалегідь рішеннями ЄСПЛ та аналізувались декілька практичних завдань. Належного висвітлення отримало також право на безпечне довкілля як окремий аспект права на повагу до приватного життя та житла за статтею 8 Конвенції.