Національна школа суддів України

Курс з етики в 2015 р. пройшли 365 суддів // Закон і Бізнес

Закон і Бізнес




Курс з етики в 2015 р. пройшли 365 суддів

175 суддів набрали меншу кількість балів, ніж потрібно


18.01.2016 10:29

Дистанційний курс “Суддівська етика” пройшов успішну апробацію та впроваджений у програму підвищення кваліфікації суддів. У 2015 р. відповідний сертифікат Національної школи суддів про проходження цього курсу отримали 365 суддів.


Як пояснили “ЗіБ” у НШСУ, аналіз проведення дистанційного курсу показує, що в разі добросовісного та належного підходу суддів до такої форми підготовки, більшість із них успішно її проходять. Але протягом шести проведених курсівчастина суддів (175) набрала меншу кількість балів, ніж та, яка є підставою для отримання Сертифіката про успішне проходження дистанційної підготовки.

Викладачами курсу є такі судді як Володимир Горбалінський, Віталій Кальник, Олена Лапчевська, Галина Станковська, Ольга Шаповалова та Ганна Шендрікова, які протягом тривалого часу викладають у Національній школі суддів України.

21 січня 2016 року НШСУ проведе чергове засідання робочої групи розробників, викладачів, адміністраторів та модераторів курсу для обговорення результатів проведення дистанційного навчання та доопрацювання матеріалів, які рекомендовані для вивчення слухачами з метою приведення у відповідність до чинного законодавства витягів із нормативно-правових актів.

Про початок реєстрації на наступний набір буде оголошено додатково на офіційному веб-сайті НШСУ.

Зауважимо, курс розроблено фахівцями НШСУ спільно з експертами проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) “Справедливе правосуддя”.

Також читайте інтерв’ю з психологом при НШСУ Анною Савченко: "Ініціаторами ідеї психологічної допомоги виступили самі судді"