Національна школа суддів України

Презентація онлайн-курсу HELP для суддів, прокурорів та адвокатів

5 березня 2024 року відбувся семінар-презентація онлайн-курсу на навчальній платформі Ради Європи HELP “Протидія насильству стосовно жінок та домашньому насильству” для суддів, прокурорів та адвокатів, який реалізується в рамках проєкту Ради Європи “Боротьба з насильством стосовно жінок в Україні – Етап II” (COVAW-II).

Вітальними промовами семінар розпочали заступник Голови Офісу Ради Європи в Україні Ерланд Фалк, проректорка Національної школи суддів України Наталія Шукліна, суддя Касаційного кримінального суду в складі Верховного Суду України Надія Стефанів та директорка Тренінгового центру прокурорів України Олеся Отраднова.

Під час семінару керівниця проєкту Ради Європи “HELP (Освіта в галузі прав людини для юристів) для України, в тому числі під час війни” Ольга Костенко представила навчальну платформу Ради Європи HELP.

Затим міжнародна експертка з прав людини та міграції (Велика Британія) Луіза Хупер та національні експерти – суддя Очаківського міськрайонного суду Тетяна Шевиріна, експерт аналітичного відділу підготовки прокурорів Тренінгового центру прокурорів України Олег Рикун і адвокатка Наталія Бухта презентували сам онлайн-курс “Протидія насильству стосовно жінок та домашньому насильству”, який був розроблений для навчання суддів, прокурорів та адвокатів. Зокрема, було зроблено детальний огляд та аналіз тематики кожного навчального модуля, які входять до представленого курсу HELP.

Далі відбулася загальна дискусія, упродовж якої учасники семінару мали змогу обмінятися думками щодо презентованого онлайн-курсу та поставити уточнюючі запитання експертам та представникам проєкту.