Національна школа суддів України

Презентація звіту щодо забезпечення прав людей з інвалідністю в Україні

7 серпня 2020 року Національна школа суддів України долучилася до онлайн-презентації звіту за результатами оцінки потреб щодо перегляду політики та нормативно-правової бази у сфері забезпечення прав людей з інвалідністю відповідно до статті 15 Європейської соціальної хартії, підготовленої в межах діяльності проєкту Ради Європи “Розвиток соціальних прав людини як ключовий чинник сталої демократії в Україні”.

Метою заходу було презентувати звіт, що описує недоліки та містить рекомендації для покращення та кращого застосування законодавства України та змін на практиці з метою забезпечення розвитку та захисту соціальних прав людей з інвалідністю відповідно до ст. 15 Європейської соціальної хартії. А також підтвердити наміри Уряду до виконання дорожньої карти та рекомендацій, наданих у звіті за результатами оцінки потреб.

До фахової дискусії було запрошено понад 60 учасників та учасниць, зокрема, представників органів державної влади України та місцевих органів влади, експертів Ради Європи, науковців, членів громадських та міжнародних організацій.

Національну школу суддів України представляли начальники відділів наукових досліджень проблем судочинства та науково-методичного забезпечення суддівської освіти Тетяна Фулей та підготовки суддів Іван Балаклицький, заступник начальника відділу підготовки працівників апаратів судів Валентина Борисенко, головний спеціаліст відділу міжнародного співробітництва Тіна Міндрул.