Національна школа суддів України

Пріоритети у роботі блоку “Цивільне судочинство” на найближчу перспективу

21 червня 2023 року у Національній школі суддів України проведено чергове онлайн-засідання групи розробників блоку “Цивільне судочинство” під керівництвом головного наукового співробітника відділу підготовки викладачів (тренерів) Віри Гайдук.

У роботі групи взяли участь начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) Олена Умнова, судді-розробники Катерина Котельва, Людмила Макаренко, Валентина Маліновська, Ярослав Пересунько, Софія Данилів, Максим Ходаківський та працівники відділу Олександр Сліпченко, Богдан Остудімов.

На минулих засіданнях групою було розпочато і обговорено підготовку низки навчальних курсів (семінарів, тренінгів) та окремих лекцій з актуальних тематик. За результатами обговорення учасники дійшли спільної думки щодо доцільності зосередження уваги насамперед на розробці двох нових семінарів для суддів на такі теми:

● “Відшкодування шкоди, завданої внаслідок військової агресії росії проти України: нові виклики для правосуддя”;

● “Провадження у цивільних справах в суді першої інстанції: проблемні питання”.

Розробниками презентовано напрацьовані первісні матеріали відносно розкриття тем семінарів, обговорено їх подальшу структуру, застосування інтерактивних методів у навчанні з метою залучення слухачів до дискусій.

Також було презентовано вже підготовлені матеріали лекційних курсів, а саме: “Провадження в цивільних справах за участю іноземного елементу”.

Окрему увагу присвячено майбутній участі у запланованих спільних заходах із представниками Національної служби посередництва і примирення з питань вдосконалення трудового законодавства України.

Крім того, вирішено низку поточних питань роботи групи, організації і проведення найближчих заходів, що відбудуться у червні-липні 2023 року.