Національна школа суддів України

Протидія когнітивній війні

20 червня 2023 року Національна школа суддів України провела в межах підготовки та підвищення рівня кваліфікації спеціалістів із забезпечення зв’язків зі ЗМІ (прессекретарів) місцевих та апеляційних судів семінар-практикум “Інформаційна     війна – як вийти переможцем”.

Захід організовано та проведено спільно Львівським регіональним відділенням та відділом науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України.

У своєму вступному слові заступник директорка Львівського регіонального відділення Тетяна Аілінчій представила викладачів залучених до розроблення і проведення семінару-практикуму. Вона підкреслила, що в умовах сьогодення запит на проведення таких заходів є об’єктивно обумовленим.

Навчання провели заступник начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів, доктор психологічних наук Андрій Маслюк та психологиня цього відділу Анжеліка Фарафонова.

Предметом обговорення були “завдання” інформаційної війни та алгоритм спеціальних інформаційних операцій. Для належного опрацювання теми семінару-практикуму тренерами спільно з учасниками проводились модеровані обговорення та мозковий штурм. Належної уваги було приділено таким методам проведення спеціальних інформаційних операцій, як пропаганда, чутки, психологічний тиск, дезінформування та диверсифікація громадської думки. Підсумовуючи роботу заходу можна стверджувати, що семінар був насичений практичними порадами, а учасники отримали розгорнуті відповіді на поставлені запитання.

Із програмою семінару-практикуму можна ознайомитись тут.