Національна школа суддів України

Проведено засідання розробників навчальних матеріалів блоку “Цивільне судочинство” з підготовки нових семінарів і тренінгів

14 вересня 2022 року Національна школа суддів України провела онлайн–засідання групи розробників блоку “Цивільне судочинство” з питань підготовки нових навчальних курсів для суддів місцевих загальних судів.

Модерувала роботу групи начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України Олена Умнова, яка окреслила учасникам основну мету і завдання проведення зустрічі.

В обговоренні взяли участь судді Катерина Котельва, Валентина Маліновська, Людмила Макаренко, Стелла Цибізова, Максим Ходаківський та працівники відділу підготовки викладачів (тренерів) Віра Гайдук і Богдан Остудімов.

Учасники обговорили попередньо напрацьовані матеріали майбутнього семінару для суддів місцевих судів на тему: “Гарантії захисту житлових прав: стала судова практика та новели правового регулювання в умовах воєнного стану”, що має охоплювати як найбільш актуальні процесуальні питання з розгляду житлових спорів, так і ознайомити слухачів з основними конвенційними принципами захисту житлових прав громадян через практику Європейського суду з прав людини.

Крім того, розробники вирішили в стислі строки підготувати два нових тренінга, присвячених практиці розгляду судами окремих категорій справ, зокрема: трудових спорів, справ окремого провадження та вирішення заяв про відновлення страченого провадження.

На завершення засідання групи розробники окреслили плани підготовки зазначених навчальних матеріалів, запланували наступне обговорення на 28 вересня 2022 року.