Національна школа суддів України

Психологічні особливості комунікативної компетенції

12 березня 2024 року Національна школа суддів України провела для працівників Служби судової охорони семінар “Психологічні особливості комунікативної компетентності“.

Навчальний захід провели заступник начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів, доктор психологічних наук, доцент, Андрій Маслюк та головний спеціаліст відділу Анжеліка Фарафонова.

Увагу судових охоронців було спрямовано на освоєння практичних вмінь та навичок ефективного спілкування з відвідувачами суду, неупередженого ставлення до людей різного соціального статусу, створення сприятливої атмосфери та пошуку спільних точок дотику для конструктивного діалогу та безоцінного сприйняття різноманітного життєвого досвіду інших.

Під час семінару також було акцентовано увагу на питаннях асертивної поведінки, захисті особистих кордонів, неконфліктних мовних конструкціях. Ці та інші компоненти спілкування спрямовані на те, щоб урізноманітнити та збагатити знання працівників Служби судової охорони щодо комунікації не тільки в роботі, а і в повсякденному житті.