Національна школа суддів України

Реагування на надзвичайні ситуації в судах в умовах збройної агресії рф проти України

12 липня 2023 року Дніпровським регіональним відділенням Національної школи суддів України було проведено тренінг “Діяльність суду в умовах надзвичайних ситуацій” для помічників суддів і працівників апаратів місцевих та апеляційних судів в режимі онлайн у застосунку “Zoom”.

Вітальними словами навчальний захід відкрила заступник директора Дніпровського регіонального відділення Алла БАШТАННИК, яка ознайомила учасників з програмою і регламентом тренінгу, зупинилася на правилах проведення навчального заходу в режимі онлайн і дотримання правил особистої безпеки під час повітряної тривоги, а також побажала слухачам плідної роботи під час проведення семінару.

Модерувала семінар заступник директора Дніпровського регіонального відділення Алла БАШТАННИК.

Суддя Авдіївського міського суду Донецької області Олена ПАНЧЕНКО розповіла слухачам про реагування на надзвичайні ситуації в умовах воєнного стану і зупинилася на алгоритмі дій працівників суду у разі загрози збройного нападу чи обстрілу, загрози застосування зброї масового ураження тощо.

Заступник директора Львівського регіонального відділення Тетяна АІЛІНЧІЙ акцентувала увагу на плануванні дій з реагування на надзвичайні ситуації та організації ефективної системи оповіщення працівників суду про надзвичайні ситуації, а також обговорила з учасниками питання взаємодії зі співробітниками  Служби судової охорони та правоохоронними органами у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Начальник відділу планування заходів цивільного захисту управління організації заходів цивільного захисту Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області Михайло ІШИЧКІН розповів слухачам про організацією проведення евакуаційних заходів у разі виникнення надзвичайних ситуацій і зупинився на правилах поводження населення під час виникнення радіаційної небезпеки.

Старший сапер групи піротехнічних робіт Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області Ярослав БЕРКОВСЬКИЙ ознайомив з видами вибухонебезпечних предметів і заходами безпеки при їх виявленні, а також поділився корисною інформацією стосовно правил поведінки населення у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

Наприкінці тренінгу відбулося анкетне опитування слухачів. За результатами успішного проходження заходу учасники отримають електронну форму Сертифіката Національної школи суддів України.

Повний текст програми тренінгу розміщено на вебсайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.