Національна школа суддів України

Робоча група з питань протидії сексуальному насильству

2 червня 2023 року начальниця відділу Тетяна Фулей взяла участь у черговому онлайн-засіданні Міжвідомчої робочої групи (МРГ) з питань протидії сексуальному насильству, пов’язаному зі збройною агресією росії проти України, та надання допомоги постраждалим. Захід проходив під патронатом Урядового уповноваженого з питань гендерної політики.

Метою засідання було обговорення результатів виконання Імплементаційного плану та планів роботи підгруп з питань протидії сексуальному насильству, пов’язаному зі збройною агресією росії проти України станом на сьогодні та на найближчий час. Національна школа суддів України (за згодою) залучена до виконання Імплементаційного плану та вже надала свої пропозиції і зауваження до нього.

У ході засідання Міжвідомчої робочої групи також було обговорено питання необхідності створення окремої підгрупи “Навчання фахівців” у рамках МРГ. Метою діяльності даної підгрупи є забезпечення розробки та проведення уніфікованих тренінгів для підготовки фахівців з тематики протидії сексуальному насильству, пов’язаному зі збройною агресією росії проти України, та надання допомоги постраждалим (СНПК).

Учасники засідання обговорили проблемні питання виконання Імплементаційного плану та планів роботи підгруп, а також погодили графік роботи підгруп та наступне засідання МРГ.