Національна школа суддів України

Робота над Стандартизованими програмами підготовки на 2024 рік

1 листопада 2023 року у Національній школі суддів України під керівництвом головної наукової співробітниці відділу “Тестологічний центр” Єлизавети Ковтюк відбулося засідання експертної групи для формування Стандартизованих програм підготовки на 2024 рік за напрямком кримінальне судочинство. Керівниця експертної групи окреслила мету, завдання робочої зустрічі, а також акцентувала увагу на темах, які включені у програми підготовки та потребують додаткового обговорення.

До обговорення долучились судді Ольга Гіда, Ігор Чорний, Ірина Тесленко, Анна Проценко, Андрій Подзіров, Андрій Кошля, а також заступниця начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Тамара Закревська та працівниця цього ж відділу Юлія Найденко.

Свої думки щодо Стандартизованих програм також висловили судді Надія Стефанів, Ірина Шаповалова та Лариса Радуцька, які входять до складу створених Національною школою суддів України експертних груп.

Обговоривши запропоновані Стандартизовані програми підготовки суддів та помічників суддів на 2024 рік, учасники групи наголосили, що пріоритетними будуть навчальні заходи щодо здійснення кримінальних проваджень в умовах воєнного стану в Україні та використання відповідного міжнародного досвіду та практики ЄСПЛ.

Також учасники робочої групи запропонували для розробки нові навчальні тематики, які будуть напрочуд актуальними.