Національна школа суддів України

Робота з актуалізації дистанційних курсів

3 лютого 2023 року начальниця відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Ганна Савченко та заступниця начальника відділу підготовки викладачів(тренерів) Тамара Закревська провели зустріч  з розробниками дистанційного курсу для суддів “Управління залою судового засідання” з метою актуалізації навчальних матеріалів.

Курс розроблений Національною школою суддів України спільно з українсько–канадським проектом “Освіта суддів – для економічного розвитку” в 2016 році та успішно впроваджений у періодичне навчання суддів з метою підвищення рівня їхньої кваліфікації.

За результатами анкет зворотного зв’язку можна констатувати, що цей дистанційний курс є популярним серед суддів та корисним для удосконалення професійних навичок.

Питання належної підготовки до судового засідання, ефективного спілкування зі сторонами, запобігання та вирішення конфліктних ситуацій, взаємодії з іншими суддями при колегіальному розгляді справи, комунікації зі ЗМІ та громадськістю в залі судового засідання розглядаються в межах навчання та спонукають учасників до обговорення.

Судді Валерія Бабко, Юлія Іваніна та Володимир Горбалінський долучились до актуалізації навчальних матеріалів та обговорили подальші кроки щодо вдосконалення курсу.