Національна школа суддів України

Розгляд основних критеріїв та якісних характеристик судового рішення

24–25 вересня 2015 року в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України  спільно з Координатором проектів ОБСЄ в Україні проводить періодичне навчання  суддів місцевих загальних судів на тренінгу на тему: Написання судових рішень у кримінальному та цивільному судочинстві” в рамках проекту “Розробка стандартизованих програм підготовки суддів ”.

У тренінгу беруть участь судді  місцевих загальних судів  Вінницької, Волинської,  Рівненської,  Тернопільської,  Харківської,  Хмельницької та Чернівецької  областей.

Вітальними словами тренінг відкрили національний спеціаліст проекту Координатора проектів ОБСЄ в Україні Наталія Беца, заступник начальника відділу наукових досліджень проблем судочинства та його удосконалення Національної школи суддів України Валентина Кузьменко та директор Чернівецького регіонального відділення Анатолій Огородник.

Для проведення тренінгу запрошено суддю Апеляційного суду Чернівецької області Наталію Височанську, суддю Голосіївського районного суду м. Києва Максима Фролова, суддю Апеляційного суду Харківської області Лілію Гуцал, суддю Апеляційного суду Чернівецької області Валентину Чупікову, суддю Апеляційного суду Чернівецької області Степаниду Підгорну та суддю Апеляційного суду Київської області Юрія Трясуна.

Тренінг розпочато з обговорення сутності, поняття, цілей та адресата судового рішення як акта реалізації легітимної судової влади. Учасники тренінгу також обговорили підготовку до написання судового рішення, процес написання,  методи та  способи його оптимізації.   

У  створених малих групах судді проаналізують  вибрані судові рішення крізь призму критеріїв їх якості та  проведуть модеровану дискусію з цього питання.

Під час тренінгу також відбудеться презентація результатів обговорення представниками малих груп на  фліп-чарті.

Повний текст програми тренінгу розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України  в розділі  Підготовка.

Після закінчення тренінгу кожному судді, який брав у ньому участь, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.