Національна школа суддів України

Розгляд спорів щодо публічних закупівель адміністративними та господарськими судами

13–14 липня 2023 року у місті Львові Національна школа суддів України у співпраці з Проєктом ЄС “Підтримка реформи публічних закупівель в Україні” провела тренінг для тренерів “Розгляд спорів щодо публічних закупівель адміністративними та господарськими судами”.

Вітальними словами захід відкрили начальниця відділу спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді Любов Гончар та головна наукова співробітниця відділу “Тестологічний центр” Галина Прокопанич, які окреслили формат, мету та завдання навчального заходу та зосередили увагу учасників на важливості проведення такого навчання для покращення викладацької майстерності суддів (тренерів) Національної школи суддів України.

Експерт Проєкту Андрій Кондратов у своєму виступі відзначив ефективність співпраці з Національною школою суддів України та ознайомив учасників з правовими засадами здійснення публічних закупівель в Україні.

Судді-тренери обговорили особливості здійснення публічних закупівель в Україні та заслухали виступи представників Антимонопольного комітету України Євгена Костенка та Наталії Михальчук, які озвучили практику діяльності органу оскарження у сфері публічних закупівель. Експерт Проєкту Олександр Шатковський презентував лекцію “Вимір ЄС у сфері публічних закупівель”.

Судді Верховного Суду Андрій Жук, Ігор Бенидисюк та Тетяна Малашенкова представили актуальну судову практику з розгляду спорів щодо публічних закупівель.

Суддя Господарського суду Вінницької області Роман Міліціанов та суддя Вищого адміністративного суду у відставці Олександр Ситников спільно розглянули проблемні питання розмежування господарської та адміністративної юрисдикції при розгляді даної категорії спорів.

Майбутні викладачі тренінгу ознайомились зі змістом навчальних матеріалів, практичних завдань, провели загальні обговорення та мали можливість задати запитання і отримати відповіді від розробників тренінгу.

Учасники тренінгу отримають сертифікат тренера з метою подальшого викладання у Національній школі суддів України.