Національна школа суддів України

Розпочато підготовку суддів апеляційних адміністративних судів

2–6 жовтня Національна школа суддів України проводить підготовку для підтримання кваліфікації суддів апеляційних адміністративних судів.

Вітальною промовою захід відкрила Любов Гончар, начальниця відділу підготовки викладачів (тренерів), суддя Вищого адміністративного суду України у відставці.

Упродовж п’яти днів з актуальними темами перед суддями виступлять суддя Конституційного Суду України Галина Юровська, доцент кафедри кримінального процесу та криміналістики Інституту права Київського національного університету імені Тараса Шевченка Наталія Ахтирська,  доцент кафедри адміністративного права Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Надія Писаренко, судді Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді Ірина Желтобрюх, Володимир Кравчук та Володимир Бевзенко. Про актуальні рішення в адміністративному судочинстві та практику Європейського суду з прав людини поінформує адвокат, представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з питань дотримання прав внутрішньо переміщених осіб з 2014 по 2018 роки Жанна Лук’яненко.

З підставами дисциплінарної відповідальності суддів ознайомить головний спеціаліст Вищої ради правосуддя, кандидат юридичних наук Володимир Рибалко.

Під час навчання судді поглиблять знання у питаннях щодо пільг та звільнення сторін від сплати судового збору, витрат пов’язаних з розглядом адміністративної справи, ознайомляться з основними правилами наголошування фахової (юридичної) лексики і термінології.

Також судді  візьмуть участь у двох новорозроблених тренінгах: “Закон України “Про адміністративну процедуру” та його вплив на здійснення адміністративного судочинства” і “Підстави відкриття зразкової справи. Формування та реалізація зразкової справи в судовій практиці”, модерувати які буде Любов Гончар з фаховою командою викладачів (тренерів).