Національна школа суддів України

Розпочато роботу над новим актуальним навчальним курсом

21 грудня 2022 року в Національній школі суддів України проведено онлайн–засідання групи розробків семінару для суддів “Особливості судового розгляду кримінальних проваджень щодо катувань”.

Участь у засіданні групи розробників взяли:  Лариса РАДУЦЬКА, суддя Шевченківського районного суду м. Києва, Катерина КОТЕЛЬВА, суддя Галицького районного суду міста Львова та викладач відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України Юлія НАЙДЕНКО.

Робочу зустріч учасники розпочали з обговорення останніх рішень ЄСПЛ проти України за порушення статті 3 Європейської конвенції з прав людини, численність яких свідчить про нагальну потребу у розробці зазначеного навчального курсу.

Під час засідання розробники, також, поділились думками щодо змістовного наповнення майбутнього семінару темами, які стануть актуальними для суддів та розкриватимуть питання у справах щодо катувань, попрацювали над  структурою семінару, обговорили положення законопроекту щодо удосконалення кримінальної відповідальності за катування та приведення їх у відповідність до положень Конвенції ООН проти катувань та інших жорстоких, нелюдських чи таких, що принижують гідність видів поводження та покарання.

Наступну робочу зустріч заплановано на найближчий час.