Національна школа суддів України

Розпочато роботу над важливим та актуальним для суддів дистанційним курсом

22 червня 2023 року в Національній школі суддів України відбулося онлайн-засідання групи розробників дистанційного курсу для суддів “Кримінальна відповідальність військовослужбовців: особливості кваліфікації та призначення покарання”.

Модерувала засідання в. о. начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Тамара Закревська, яка окреслили формат роботи та акцентувала увагу на актуальності, важливості зазначеного навчального курсу для суддів, які спеціалізуються на розгляді кримінальних справ. Увагу розробників було зосереджено на необхідності використання інтерактивних методів відповідно до методичних рекомендацій щодо проведення навчання за дистанційною формою.

До участі в розробці залучено суддів: Олексія Гончаренка, Андрія Кошлю, Вікторію Корецьку, Ларису Радуцьку, Тетяну Литвинко та викладача відділу підготовки викладачів (тренерів) Юлію Найденко.

Учасники засідання обговорили проблемні питання розгляду справ щодо військовослужбовців, попрацювали над структурою майбутнього дистанційного курсу, визначились із тривалістю курсу, окрему увагу приділили практичним завданням та питанням для підсумкового контролю.

На завершення учасники визначились зі строками підготовки лекційних матеріалів та практичних завдань.

Наступне засідання робочої групи заплановано на 3 серпня 2023 року.