Національна школа суддів України

Розпочинаємо цикл семінарів для новопризначених секретарів судового засідання

21 червня 2023 року Одеське регіональне відділення провело семінар “Фіксація судового процесу” – перший із циклу заходів для секретарів судового засідання місцевих загальних та апеляційних судів, уперше призначених на посаду.

Заступник директора Одеського регіонального відділення Тетяна Золотнікова привітала учасників, ознайомила їх з правилами онлайн-навчання, програмою заходу та побажала усім присутнім спокійного дня й цікавої роботи на семінарі.

Розпочав семінар керівник регіональної служби підтримки в Тернопільській області ДП “Інформаційні судові системи” Микола Олійник, який детально роз’яснив слухачам особливості роботи з підсистемою відеоконференцзв’язку, надав практичні рекомендації щодо роботи секретаря судового засідання в програмах “Д-3” та “ДСС”, поділився досвідом щодо створення технічного запису судового засідання і ведення протоколу (журналу) судового засідання засобами підсистеми відеоконференцзв’язку та збереження записів судового засідання у централізованому файловому сховищі. 

Процесуальні вимоги до ведення протоколу судового засідання, специфіку складання та оформлення протоколів про окремі процесуальні дії, а також особливості проведення закритого судового засідання обговорила з учасниками помічник судді Приморського районного суду м. Одеси,  кандидат юридичних наук Ольга Лещенко.

Новопризначені  секретарі судового засідання мали змогу отримати фахові відповіді на свої запитання.