Національна школа суддів України

Розробка тестових завдань для кваліфікаційного оцінювання кандидатів на посаду судді апеляційного суду

6 листопада 2023 року відбулася робоча нарада щодо організації роботи з розробки тестових завдань для кваліфікаційного оцінювання кандидатів на посаду судді апеляційного суду, яку проводив ректор Микола Оніщук та заступниця керівника Програми USAID “Справедливість для всіх” Наталія Петрова.

У нараді взяли участь – зі сторони НШСУ – проректор Наталія Шукліна, начальниці відділів Любов Гончар, Катерина Леонтович, Галина Прокопанич, головні наукові співробітниці Єлизавета Ковтюк, Тетяна Розваляєва, Ніна Ігнатченко та провідна наукова співробітниця Катерина Слюсарева, зі сторони Програми USAID “Справедливість для всіх” – радники з правових питань Ірина Зарецька та Олександр Сидєльніков, експерти з тестування Лілія Гриневич та Тетяна Вакуленко. До наради також приєдналися головна міжнародна експертка Проєкту ЄС “Право-Justice” Анна Адамська-Галант та члени ВККСУ.

У ході наради було визначено та обговорено ключові завдання, які стоять перед НШСУ у процесі підготовки тестових завдань для проведення іспиту під час кваліфікаційного оцінювання кандидатів на посаду судді апеляційних судів. Зокрема, на обговорення виносилися питання щодо формування фахової команди суддів-розробників тестових завдань, процедури залучення експертів для рецензування (внутрішнього і зовнішнього) розроблених тестів, підготовка нових тестових матеріалів для кандидатів на посаду судді, проведення апробації тестових завдань та семінару-тренінгу для розробників цих тестів.

Також було обговорено можливість залучення до оцінки вже розроблених тестових завдань експертів, залучених проєктами/програмами міжнародної технічної допомоги, зокрема Програмою USAID “Справедливість для всіх”.

Учасники наради висловили свої думки та пропозиції щодо організації роботи з розробки тестових завдань для кваліфікаційного оцінювання кандидатів на посаду судді апеляційного суду, а також визначили подальші кроки спільної роботи у цьому напрямі.