Національна школа суддів України

Працівники апаратів судів вивчають тенденції розвитку юридичної мови

3 серпня 2017 року в місті Харкові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України  проводить семінар для працівників апаратів місцевих та апеляційних судів на тему: “Ділове українське мовлення”.

З вітальним словом до слухачів  звернулась директор регіонального відділення Валентина Коржик, яка наголосила,  що  такий захід організовано вже втретє на численні прохання судів. Це свідчить про бажання працівників апаратів судів  дізнатися про тенденції розвитку юридичної мови на сучасному етапі.

Семінар проводить доцент кафедри культурології Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, кандидат філологічних наук  Василь Пивоваров.

У ході семінару слухачі виконають індивідуальні  завдання у формі диктанту, а під час роботи в малих групах відредагують тексти прес-релізу, експрес-опитування за допомогою клікерів.

Також працівники апаратів судів ознайомляться з основами українського писемного та усного мовлення в юридичній сфері, вимогами до укладання документів та особливостями їх мовного оформлення, навчаться правильно вживати словосполучення і чужомовні слова.