Національна школа суддів України

Щорічна конференція мережі HELP

6–7 липня 2023 року в місті Страсбург (Франція) начальниця відділу наукових досліджень проблем судочинства та науково-методичного забезпечення суддівської освіти Тетяна Фулей і заступниця начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Тамара Закревська беруть участь у щорічній конференції за програмою Ради Європи HELP (Освіти в галузі прав людини для юристів).

Цьогорічна конференція мережі HELP, організована під егідою головування Латвії в Комітеті міністрів Ради Європи, є головною зустріччю членів та партнерів мережі HELP. Крім того, вона є платформою для презентації останніх розроблених курсів HELP і ключових проєктів HELP, а також форумом для обговорення механізмів посилення впливу навчання в галузі прав людини та як покращити ефективну співпрацю між усіма членами та партнерами мережі HELP.

У 2023 році конференція мережі HELP проходитиме переважно в очному форматі. Запрошені HELP Focal та Info points, а також представники партнерських установ. Понад 125 учасників із 49 країн зберуться, щоб обговорити тенденції та виклики в європейській освіті правників, досягнення програми HELP та поділитися передовим досвідом у сфері освіти задля кращого захисту прав людини.

Одна з сесій буде присвячена відповіді Ради Європи на російську агресію в Україні. Спікери підіб’ють підсумки ініціатив, здійснених у сфері правової освіти, та представлять плани на майбутнє. Під час цією сесії будуть представлені заходи і плани Проєкту “HELP (Освіта в галузі прав людини для правників) для України, в тому числі під час війни”, який представить Ольга Костенко, міжнародна координаторка проєкту.

Крім того, під час конференції суддя Європейського суду з прав людини від України Микола Гнатовський представить новий курс HELP з міжнародного гуманітарного права та прав людини, який зараз розробляється і очікується, що буде завершений в 2023 році.

Конференція також обере нову Консультативну Раду HELP.