Національна школа суддів України

Співпраця з проєктом Ради Європи з питань внутрішньо переміщених осіб

4 травня 2022 року проректор Наталія Шукліна, начальниці відділів Тетяна Пустовойтова і Тетяна Фулей та заступниця начальника відділу  Тамара Закревська продовжили серію запланованих онлайн–зустрічей з представниками проєктів Ради Європи (РЄ), які поновили співпрацю в рамках Плану дій Ради Європи для України, зустріччю з керівницею Проєкту РЄ “Внутрішнє переміщення в Україні: розробка тривалих рішень. Фаза ІІ” Ганною Христовою та співробітницею Проєкту Анастасією Єліною.

Під час зустрічі детально обговорено стратегічні напрямки співпраці, зокрема, щодо оперативної розробки навчального курсу для суддів з питань судового захисту внутрішньо переміщених осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії, склад залучених до розробки національних і міжнародних експертів та аспекти змістовного наповнення курсу з урахуванням нинішньої ситуації в Україні. Завершення розробки курсу з включенням в нього серії вебінарів відповідних експертів із зазначеної тематики та проведення апробації розробленого курсу заплановано на липень поточного року.

Учасниці зустрічі погодили конкретні плани щодо подальших спільних дій, а також попередньо обговорили ініціативу проведення Національною школою суддів України спільно з Проєктом Ради Європи “Внутрішнє переміщення в Україні: розробка тривалих рішень. Фаза ІІ” в червні поточного року загальнонаціонального круглого столу з питань судового захисту майнових прав осіб, які постраждали внаслідок збройної агресії.