Національна школа суддів України

Співробітництво набирає нових обертів

8 лютого 2016 року у Національній школі суддів України (НШСУ) відбулася робоча зустріч з представниками проекту «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні», який впроваджується за підтримки Уряду Канади.

Під час зустрічі, ініційованої НШСУ, були обговорені подальші кроки співробітництва Національної школи суддів України і проекту у поточному році. Зокрема, пані Наталія Шукліна, проректор з науково-дослідної роботи, наголосила на необхідності спеціалізованої підготовки суддів, які розглядають справи щодо неповнолітніх, та проінформувала колег із проекту про розпочату Національною школою суддів України розробку навчального курсу «Особливості розгляду судами кримінальних справ за участю неповнолітніх».

Євген Загудаєв, керівник проекту, запевнив у готовності підтримати цю ініціативу НШСУ та задіяти канадського експерта – радника проекту з питань юстиції щодо неповнолітніх пана Роберта Лютса, який працює в Україні і має значний фаховий досвід із зазначеної тематики.

В результаті було домовлено про створення спільної робочої групи для розробки курсу, обміні інформацією, яка вже була накопичена сторонами, намічені плани роботи над курсом та подальшим впровадженням розробленого курсу у процес підготовки суддів у Національній школі суддів України.